Podcast kuuluu kaikkialla

Posted on elo 15, 2022

Jääkö blogi junnaamaan? Idea pyörii kirkkaana mielessä, mutta rivit eivät tahdo löytää paikalle. Ehkä sitten huomenna? Edellisestä kirjoituksesta on jo aikaa, mutta kipinä kadonnut. Olisikohan aika kokeilla jotain uutta?

Sisältö on yritysmarkkinoinnin avaintekijä

Mutta se on paljon muutakin kuin blogien kirjoittamista ja kuvien nappailua. Puhuminen tai esiintyminen saattaisi välistä olla luontevampi tapa viestiä. Mutta sekään ei ole aina mahdollista, ainakaan suuremman yleisön saavuttamiseksi.

Video on oiva, mutta ajankäytöllisesti se, kuten luettavat viestinnät (artikkelit, blogit, uutiskirjeet) kilpailevat huomiosta. Kuunteleminen on taas toinen juttu, sisältöä voi sulatella aamutoimista alkaen. Työmatkalla, rutiinitehtäviä tehdessä, lounasta syödessä, autoa ajaessa, kokkaillessa, salilla, lenkillä, pihalla puuhastellessa tai vaikka unta odotellessa.

Podcastilla asiasisältöihin rentoutta

Erilaisista sisältötyypeistä podcast on tällä hetkellä yksi kasvavimmista sisältömarkkinoinnin keinoista. Eikä ihme, asiat on lisäksi mahdollista esitellä varsin herkulliseen ja luontevaan sävyyn. Kun kirjoitetut blogit tai artikkelit ovat usein jäsenneltyjä ja hallittuja ja valmiiksi pureksittuja (tästä lähdettiin, tähän tultiin) voi podcastissa maalata hetken pensselillä. Varsinkin vieraiden avulla, jotka ovat podcastien ehdoton kirsikka. Tällöin tilanteessa keskustellaan, eikä valmiita vastauksia tai ratkaisuja tarvitse edes olla. Pohdiskeleva, asiantunteva ja polveileva luonne antaa yleisön itse muodostaa oma käsityksensä ja samalla kuuntelija pääsee hyödyntämään sellaisten asiantuntijoiden ajattelua, johon ei muuten pääsisi osallistumaan. Podcastin avulla pääsee myös asemoimaan itsensä kyseisen aihealueen asiantuntijaksi.

Saat meiltä kaiken mitä onnistuneeseen podcastiin tarvitset: studion, käsikirjoituksen, kampanjasuunnittelun ja hunajapurkit, mahdollisesti tarvittavat äänen ammattilaiset ja lisäksi esimerkiksi videoinnin. Jos toivot podcasteista jatkuvaa tapaa kohderyhmällesi, autamme rakentamaan yleisön, joka löytää ja tilaa kanavan.

Teemu
050 537 3469
teemu.jarvinen@dreamo.fi

dreamo.fi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.