Pois poteroista – voimaa yhteisöstä

Posted on marras 16, 2016

Uskomme yhteistyön voimaan. Me luomme sisällön ja tarinan, sellaisen ulkoasun ja tekstin, jolla tavoitat kohderyhmäsi. Tehtävän tavoitteiden mukaan skaalautuva kumppaniyhteisömme tuottaa asiakkaillemme jokaisen osalueen tuoreimman tietotaidon.

On sanottu, että jos haluat tietää millainen olet ihmisenä, niin katso ystäviä ympärilläsi. Samoja lainalaisuuksia löytyy myös tämän päivän verkostoituneesta yritysmaailmasta.

Se on vaan niin mahtavaa, kun saa ympärilleen onnistuneen yhteisön. Sen avulla ei ainoastaan saa töitä tyylikkäästi maaliin, vaan omien osiensa summana se parantaa lopputulosta ja tuo myös meistä itsestämme parhaat esille.

Toimivan ja ennen kaikkea inspiroivan kumppanuusverkoston luominen vaatii oman työnsä, mutta sen hedelmät ovat äärimmäisen palkitsevia. Toki yhteisön rakentamisessa auttaa kokemuksen rintaääni ja siitä kumpuava intuitio johon nojata. Saman aaltopituuden sekä yhteisen tahtotilan tunnistaa yleensä varsin nopeasti ja hyvä niin, sillä onhan se kaikkien osapuolien yhteinen etu. Kivirekeä ei kannata kenenkään vetää. Mikä toimii toisille, ei välttämättä toimi kaikille. Harva meistä on osaamisessaan tyystin korvaamaton, mutta toisten kanssa lopputuloksesta vaan tuppaa tulemaan toistuvasti parempaa. Tekemisen ilo tarttuu ja se jos mikä on yhteisön parasta liimaa.

Elinvoimainen ja innostunut verkosto myös kasvattaa itseään ja versoaa kuin metsä konsanaan. Juuret leviävät ja nivoutuvat elinympäristöönsä toimien symbioosissa eri organismien kanssa. Toisiaan ruokkiva yhteisö saa asiat kulkemaan kuin itsestään. Lisäksi se tekee itsestään haluttavan. Eikä tämä jää ainoastaan toimijoiden väliseksi ilonaiheeksi. Yritykset, jotka levittävät juuristoaan, voivat vaikuttaa koko yhteiskunnan hyvinvointiin. Hyvä luo hyvää ja opettaa ainaisen kilpailun sijaan myös kuuntelemaan, kunnioittamaan ja kannustamaan. Ottamaan huomioon.  Juurettomuus taas toimii päinvastoin ollen haitallista niin yksilöille kuin yhteisöillekin. Joten pois poteroista, toisilta ei voi kuin oppia.

Onnistunut verkosto voi usein olla parempi ratkaisu kuin yksi yksittäinen toimija. Yhteisö elää ja hengittää. Se pitää oman osaamistasonsa jatkuvasti varpaillaan ja kannustaa kehittymään. Se tuo peliin muitakin arvoja kuin rahan ja osavuotisen mittarimenestyksen.

Ei voi olla kuin iloisen kiitollinen siitä, että ympärillä on tällainen joukko oman alansa osaajia ja joiden kanssa on vielä helkkarin hauska tehdä duunia!

– Teemu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.